НОВОСТИ И ОБАВЕШТЕЊА - начин рада, резултати....

 
 
Picture of Vera Vratuša
Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Vera Vratuša - Sunday, December 28, 2014, 8:53 PM
 

Поштоване колегинице и колеге, погледајте у прилогу резултате са "пробних" колоквијума који су одржани према плану и у складу са резултатима гласања 05. 12. 2014. (уп. "заокруживае" дискусија).

Најкраће речено, као група смо положили: од 75 изашлих на први колоквијум (око четвртине мање од највљених) , положило је 75% са просечном оценом 15.33 (12.5 је прелазна оцена). На други пробни колоквијум је изашла само једна десетина пријављених (троје) и пролазност је 66.66%.

Дозволите само да укажем на неколико карактеристичних грешака које су се појављивале и у радовима који су добили највише бодова, у циљу допуњавања "колективних бележака" на недељним тематским форумима за предлоге фомулисања питања и одговора за колоквијуме:

а) уместо одговора на питање о  схватању друштвене структуре према функционалистима, многи одговори су се односили на схватање друштвеног система међу функциналистима са нагласком на органицистичким метафорама;

б) уместо одговора на питање о схватању друштвене инфраструктуре (базе) међу марксистима, многи одговори су се односили на основну класну поделу у капиталистичком начину производње, као да се не ради о транс-историјском појму; у тачнијим одговорима, непотпуност се састојала у свођењу производних снага на средства за производњу, што је карактеристично за економистички и техницистички детерминизам у поједностављеним приказима овог појма;

в) уместо одговора на питање о схватању друштвене улоге међу интеракционистима, масовно су давани одговори о функционалистичком схватању друштвене улоге.

Код осталих питања нема недоумица, или је одговарајући део литературе прочитан или није.

Најлепше молим да двоје полазника усо1 који су изашли на пробне колоквијуме консултују све колегинице и колеге који су положили, да ли желе да резултат који су постигли буде трајно унет у њихов досије као завршена предиспитна обавеза, да из постојеће листе уклоне све који нису положили и оне који желе још једном да се окушају на првом или другом колоквијуму у  нади да ће остварити више бодова у другом покушају, те да тако скраћени списак аплоудују у одговору на ову поруку.

Свим полазницима усо1 2014-2015 желим све најбоље у даљем студирању и животу. Радо ћу се дописивати с Вама и по одласку у пензију, уколико будете имали неких  питања у вези са савладавањем студијског градива.

Вера Вратуша

 

Picture of Jelena Bogdanovic
Re: Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Jelena Bogdanovic - Monday, December 29, 2014, 5:13 PM
 

Поштована професорка Вера, 

у прилогу Вам шаљем измењен резултат са колоквијума са свим именима колега и колегиница који су прошли "пробни" колоквијум и који желе да им се рачуна као положена предиспитна обавеза.

Хвала Вам пуно у име целог одељења на свему!!!

Срдачан поздрав, Ваши студенти и студенткиње. 

Picture of Marija Zivkovic
Re: Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Marija Zivkovic - Tuesday, December 30, 2014, 11:07 AM
 

Поштована професорка, нисам имала могућности да Вас обавестим да желим да поништим овај пробни колоквијум. Нисам имала интернет, па Вам се зато извињавам. Надам се да још није касно за то јер мислим да могу боље да га урадим следећи пут.

Срдачан поздрав!

Picture of Vera Vratuša
Re: Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Vera Vratuša - Friday, January 2, 2015, 9:14 PM
 

Поштована Марија Живковић и други учесници усо1, молим да према својим жељама ажурирате списак пробног колоквијума који је претходно кориговала колегиница Јелена Богдановић и тако исправљеног поново поставите на интернет. Слажете ли се да би било занимљиво и корисно да направимо анализу разлога због којих успех није био бољи већ овај пут да се сличне грешке не би понављале наредни пут?

Picture of Bogdana Stamenkovic
Re: Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Bogdana Stamenkovic - Tuesday, December 30, 2014, 12:28 PM
 

Поштована професорка,

Ја такође нисам имала интернет, те Вас тек сада обавештавам да колегиница Емилија Пешић и ја желимо да нам се овај колоквијум рачуна као положена предиспитна обавеза. Извињавам се што Вас тек сада обавештавам.

Срдачно,

Богдана Стаменковић

Picture of Pedja Gnjatic
Re: Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Pedja Gnjatic - Monday, January 5, 2015, 12:20 PM
 

Draga profesorka ,ja ne mogu da otvorim rezultate sa kolokvijuma  jer nemam odgovarajuci format. Zelim da mi se ocena prizna ,ako sam prosao,ali ne znam sta sam dobio. Mozete li me obavestiti? Hvala unapred. Pedja Gnjatic

 

Picture of Pedja Gnjatic
Re: Резултати "пробних" колоквијума 27 12 2014
by Pedja Gnjatic - Monday, January 5, 2015, 1:12 PM
 

Saznao sam rezultat,uradio sam dobro.Zelim da se prizna.