Разне теорије друштвеног структурисања и раслојавања

 
 
Picture of Vera Vratuša
Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Vera Vratuša - Friday, 31 October 2014, 3:05 PM
 

У одговору на ову тему, а након завршетка дискусије о питањима која су била слабо или недовољно обрађена у првобитним саопштењима (обавезно покушајте да одговорите на сваки коментар на ваш рад), унесите образложене оцене свих приспелих прилога, укључујући и сопствени, о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања. Подсећам да не могу да добију оцену 10 они студенти који нису учествовали на вежбама одговарајуће недеље и/или су са великим закашњењем објавили своја недељна саопштења на интернету (погледајте форум "Ажурирана верзија Плана наставе 2014 из Усо1" на адреси http://moodle2.f.bg.ac.rs/mod/forum/discuss.php?d=23).

Да би ваше образложене оцене биле прегледне и на једном месту, у одговору на ову тему направите списак аутора свих недељних саопштења по азбучном реду, а затим испод сваког имена унесите своју образложену оцену.

IX ДРУШТВЕНА СТРУКТУРАЦИЈА И СТРАТИФИКАЦИЈА - РАЗЛИЧИТЕ ТЕОРИЈСКЕ ПЕРСПЕКТИВЕ

- 28. новембар

савремене функционалистичке, веберовске и марксистичке теорије стратификације

обавезна литература: Хараламбос:23-32, 36-38; 111-125 (Гиденс: 288-296)

Списак електронски доступне изворне литературу видети  на адреси http://moodle2.f.bg.ac.rs/mod/assign/view.php?id=634 

Вебер, М., Класе, сталежи, странке, у Ђурић, М. Социологија Макса Вебера, Матица Хрватска, 1964, 303-319

Јевтић Сара, Јевтић Јелена 13

Рашић Емилија

Дејвис, Мур (Davis, Moore), Неки принципи стратификације у КУВАЧИЋ, Функционализам у социологији, Напријед, 1990:345-355

Јелић Јована, Јелесијевић Марко 13

Рикало Никола

Тумин(Tumin), Критичкаанализа, уКУВАЧИЋ, И., Функционализамусоциологији, Напријед, Загреб, 1990: 356-367)

Јокић Симо, Јовић Ана 11

Сарић Бранислав, Сандаљ Селена 13

Ралф Дарендорф, Homo sociologikus, Ниш, 141-151

Јотић Даница

Симић Синиша, Смиљанић Павле 13

Браверман, Радничка класа 311-339 у Рад и монополни капитал

Јурић Вероника

Сјенчић Марија

 

Picture of Jovana Jelic
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Jovana Jelic - Saturday, 10 January 2015, 8:53 PM
 

Списак оцена које сам дала колегама:

Вероника Јурић,оцена 10
Марија Сјеничић,оцена 10
Емилија Рашић,оцена 10
Даница Јотић,оцена 10Симо Јокић,оцена 10
Бранислав Сарић,оцена 10
Сара Јевтић,оцена 10
Синиша Симић,оцена 6
Никола Рикало,оцена 9
Милица Вукотић,оцена 10
Иван Витезовић,оцена 10

Picture of Sara Jevtic
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Sara Jevtic - Saturday, 10 January 2015, 9:05 PM
 

Бранислав Сарић 10

Симо Јокић 10

Емилија Рашић 10

Јована Јелић 10

Вероника Јурић 10

Picture of Emilija Rasic
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Emilija Rasic - Saturday, 10 January 2015, 9:59 PM
 

Вероника Јурић,оцена 10

Марија Сјеничић,оцена 10

Симо Јокић,оцена 10

Бранислав Сарић,оцена 9

Сара Јевтић,оцена 10

Никола Рикало,оцена 9

Наталија Никетић, оцена 10

Јована Jелић , оцена 10

Тамара Миловановић, оцена 10

Милица Павловић ,оцена 10

Picture of simo jokic
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by simo jokic - Saturday, 10 January 2015, 9:46 PM
 

Марија Сјеничић, оцена 10

Даница Јотић, оцена 10

Емилија Рашић, оцена 10

Синиша Симић, оцена 7

Сара Јевтић, оцена 10

Вероника Јурић, оцена 9

Никола Рикало, оцена 10

Јована Јелић, оцена 10

Бранислав Сарић, оцена 10

Picture of Danica Jotić
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Danica Jotić - Saturday, 10 January 2015, 10:51 PM
 

Моје оцене саопштења поштованих колега и колегиница на ову тему:

Сара Јевтић

Саопштење колегинице Јевтић је без већих недостатака, задовољава форму, а колегиница се потрудила и да накнадно одговори на примедбе и замерке упућене на саопштење. Предложила бих оцену 10.

Јована Јелић

Саопштење колегинице Јелић је врло коректно одрађено и разумљиво, изузев понеких формалних пропуста. Похвално је и што је колегиница уложила труди да одговори на замерке и исправи саопштење након коментара професорке, као и чињеница да је колегиница испоштовала рок. Стога предлажем оцену 10 за ово саопштење.

Симо Јокић

Саопштење колеге Јокића је занимљиво, нема неких већих пропуста и колега је уложио одговарајући труд да објасни изложене цитате. Колега је такође уложио труд, да након замерки, одговори на питања и исправи неке пропусте. Стога, предлажем оцену 10.

Вероника Јурић

Поштовани, ово саопштење колегинице испуњава критеријуме, изузев неких формалних пропуста, као што је недовољно упућивање на изворник. Занимљиво је, концизно и јасно, лепо објашњено. А колегиница је и уложила труд да понуди исправку свог саопштења у односу на критике професорке, стога јој дајем оцену 10.

Емилија Рашић

Колегиница Рашић је показала велики труд у свом саопштењу да представи дату тему, објаснила је јасно изабране ставке и упркос неким формалним недостацима, показала спремност да исправи пропусте у свом саопштењу и одговори на питања која су јој постављена, стога предлажем оцену 10.

Никола Рикало

Колега је у овом саопштењу показао велики труд да узајамно повеже и објасни материју, да покаже можда и другачију перспективу на ову тему, што је врло похвално. Упркос формалним пропустима, саопштење је занимљиво и лепо обрађено. За похвалу је и што се колега потрудио да поправи своје недељно саопштење у односу на критике. Предлажем оцену 10.

Бранислав Сарић

Сматрам да је саопштење колеге Сарића јако лепо одрађено, да је колега објаснио изабране цитате на стручан, јасан начин. Сложила бих се са колегама, да упркос већ наведеним формалним пропустима, саопштење заслужује 10.

Синиша Симић

С обзиром на то да имам исту тему за саопштење и семинарски рад као колега Симић, конкретан текст на који је рађено саопштење сам прочитала већ десетак пута у самосталном раду. Уз пуно поштовање колеге, морам приметити да је колега у свом саопштењу једва одударао од самог изворног текста. Штавише, тешко је овде уочити неки покушај повезивања или објашњења изабраних делова текста. Такође није за похвалу што колега није уложио минималан труд да одговори на питања професорке или барем исправи формалне пропусте. Стога, нажалост, морам предложити прелазну оцену 6.

Марија Сјеничић

Саопштење колегинице Сјеничић је јако квалитетно одрађено, уз велики уложен труд, који је евидентан, и настојање да се подробно објасни дата тема. Након критика, замерки и питања, колегиница је показала и завидан труд да на иста адекватно одговори и да своје пропусте исправи, стога, без сумње предлажем оцену 10 за ово саопштење.

Даница Јотић- Након приспелих оцена колега и колегиница на мом саопштењу, даћу себи идентичну оцену 10, упркос можда неслагању у некој мери.

Picture of Veronika Juric
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Veronika Juric - Saturday, 10 January 2015, 11:18 PM
 

Јевтић Сара - За похвалу је то што је колегиница исправила своје недељно саопштење одговорима на питања која јој је професорка поставила. Сматрам да је ово недењно саопштење лепо одрађено и занимљиво. Предлажем оцену10.

Јелић Јована - Првобитна верзија овог недељног саопштења садржи одређене формалне недостатке, али је за похвалу то што се колегиница потрудила, и успешно исправила своје грешке. Моја оцена је 10.

 Јокић Симо - Слажем се са својим колегама и сматрам да ово недељо заслужује оцену 10 упркос одређеним формалним недостацима. Такође похваљујем колегин улеожен труд да исправи своје недељно саопштење.

 Јотић Даница - Недељно саопштење колегинице Данице нема већих формалних пропуста што је за сваку похвалу. Такође, веома је занимљиво и види се да је рађено са пуно труда и пажње. Моја оцена је 10.

Јурић Вероника- Себи дајем оцену 9 јер сам се потрудила да испуним све формалне и садржинске захтеве који су били постављени, а оно сто сам пропустила да урадим у првој поставци свог недељног саопштења, покушала сам да надоместим одговорима на питања

Рашић Емилија - Поштована колегинице, Ваше недељно саопштење не садржи веће формалне пропусте и то је за сваку похвалу. Такође похваљујем ваш труд који сте показали тиме што сте исправили и допунили своје недељно саопштење. Оцена коју ја предлажем је 10.

 Рикало Никола - Поштовани колега, иако постоје одређени формални пропусти, сматрам да је ваш текст садржински одлично одрађен. Такође, за похвалу је што сте се потрудили да исправите своје недељно саопштење. Предлажем оцену 10.

Сарић Бранислав - Колега потрудио да на што бољи начин представи свој текст, тако да је моја оцена, без обзира на неке формалне пропусте, 10.

Симић Синиша - Слажем се са колегама и такође сматрам да колега Симић није дао свој максимум у писању недељног саопштења, али свакако због уложеног труда да и овако уради своје недељно саопштење предлажем оцену 7.

Сјеничић Марија - Ово недељно саопштење је одлично одрађено. Садржински је квалитетно, и без обзира на ситне формалне пропусте, моја оцена за недељно саопштење колегинице Марије је 10.

Picture of Branislav Saric
Re: Образложене оцене приспелих прилога о проблематици: Разне теорије друштвеног раслојавања
by Branislav Saric - Sunday, 11 January 2015, 12:36 AM
 

Даница Јотић

Рад колегинице Јотић је, иако преопширан, јако информативан и свеобухватан. Предлажем оцену 10.

Синиша Симић

С обзиром да се колега није најбоље снашао у обављању ове предиспитне обавезе, сматрам да је његово саопштење крајње коректно урађено, али у односу на то да није исправио своје саопштење предложена оцена би била 8.

Симо Јокић

С обзиром да смо обрађивали исту тему, и да је судећи по саопштењу доказао да је исту у потпуности разумео, рад колеге Јокића бих оценио максималном оценом 10.

Вероника Јурић

Рад колегинице Јурић је и уз неколико недостатака, био крајње концизан, те би предложена оцена била 9.

Никола Рикало

Саопштење колеге је потпуно, без формалних недостатака, уз уложен труд и залагање, стога предлажем максималну оцену 10.

Марија Сјеничић

Колегиница Сјеничић је у свом саопштењу правилно користила цитате, без формалних пропуста и исправак је урадила опширно и разумљиво. Оцена 10.

Бранислав Сарић

Иако сам лично задовољан својим радом, нисам послао исправак на време, те би за свој рад предложио оцену 9